Infosenter

Låst ute av garasjen? Slik kommer du deg inn når strømmen har gått eller fjernkontroller mangler

Eldre mann med hånden for ansiktet og frustrert mine

Det er flere grunner til at man kan være låst ute av garasjen og dette er spesielt kjedelig om man ikke har annen inngang enn porten.

Man kan ha mistet eller ødelagt fjernkontrollene, det kan være en feil på selve portåpneren eller garasjeporten. Det kan også være en feil på el-anlegget i garasjen.

Man skal alltid ha montert nødåpner for disse tilfellene.

En nødåpner er en låsesylinder som går gjennom garasjeporten og er festet til utløser på motor slik at porten kan løftes manuelt. Vanligvis løser man ut denne ved å låse opp nødåpner og dra denne ut fra porten. På låsesylinderen sitter det festet en tråd eller vaier, denne skal man nappe i slik at motor løses ut. Du kan da løfte porten for hånd.

Jeg mangler nøkkel til nødåpner

Hvis man mangler nøkkel til nødåpner må denne rett og slett borres opp slik at man får tak i tråd/vaier på innsiden. Trenger du hjelp til dette kan man kontakte en låsesmed eller du kan kontakte oss her (vi anbefaler dette dersom du mistenker feil på motor eller hvis porten allikevel trenger en service).

Jeg har ikke nødåpner på porten min

Hvis man ikke har montert nødåpner og ikke har annen inngang til garasjen finnes det dessverre ingen enkel måte å komme seg inn på. Her må man rett og slett bryte seg inn. På garasjer i treverk kan man ofte bryte seg inn gjennom panelet på veggen. På betong-garasje blir dette verre og man må da se etter andre metoder som å knuse et vindu eller lignende. Siste utvei er å løfte opp porten ved å bryte den opp fra undersiden. Husk at porten er låst av garasjeportåpneren, så dette vil føre til skader på garasje, port og/eller motor.

Igjen, hvis du har montert portåpner i garsjen og ikke har annen inngang nødåpner monteres. Du finner våre nødåpnere listet opp under artikkelen.

Ødelagt nødutløser?

Dersom nødutløsermekanismen på din motor er ødelagt og du ikke får reparert den vil ny portåpner være løsningen. Vi anbefaler Liftmaster LM75EVK til de fleste garasjeporter (porter inntil 5m bredde og 230cm høyde).