Infosenter

Fjæren til min garasjeport har røket! Hva gjør jeg?

Bilde av torsjonsfjær på en aksling som er røket

Fjærer til garasjeporter ryker etter et visst antall syklus opp og ned. Her er litt informasjon til deg, dersom din garasjeport-fjær har røket.

Fjæren må byttes

Ved fjærbrudd er skifte nødvendig. Vi har den vanligste typen torsjonsfjær og strekkfjærer i nettbutikken. Det du må ha for å beregne rett type til deg er vekt på port, og høyde på porten.

Vekt på port kan i enkelte tilfeller være merket på et klistremerke som sitter på innsiden av porten din. Om du ikke finner dette må porten rett og slett veies. Se videoer ang. dette nederst i artikkelen.

Klikk her for å gå til fjærkalkulator.

Flere fjærer?

Om du har flere fjærer (2-6) på porten anbefaler vi at du bytter begge/alle sammen i samme operasjon. Fjærene har tilnærmet lik levetid, slik at dette vil spare deg/oss for ekstra arbeid og utgifter.

Bytte selv?

Om du føler deg kompetent for oppgaven kan du bytte fjærer selv. Har du strekkfjærer er dette relativt rett-frem, da du kan skifte fjæren når porten står i åpen stilling og stramme opp ca likt som den andre siden, før du skifte den andre. Husk å feste porten i åpen stilling, slik at den ikke faller ned uten fjærer koblet til.

Skifte av torsjonsfjærer er en litt større operasjon, og det er viktig å ha egnet verktøy og utvise forsiktighet med tanke på spennet i fjærene.

Vi bytter gjerne for deg

Om du bor i Oslo eller (gamle) Akershus kan vi komme ut til deg for skifte av røket fjær. Bare fyll ut vårt serviceskjema på denne siden, for et tilbud.

Video: veie port

Hvis du har 2 eller flere torsjonsfjærer:

Hvis du har 1 torsjonsfjær:

Hvis du har strekkfjær: